De opleiding bestaat uit 3 onderdelen waarbij praktijk en theorie samengaan.

Onderdeel 1. Introductie: De introductie bestaat uit 1 gedragstherapie voor uw eigen hond of honden. En 1 therapie waarbij u meeloopt met mij bij een klant die een hond heeft met een gedragsprobleem.
De therapie voor uw eigen hond is belangrijk omdat uw hond zich perfect moet gedragen als hij met u mee gaat werken in uw toekomstige werk. U zal uw eigen hond gebruiken als voorbeeld hond en hij zal in alles met u mee moeten denken zodat u uw ogen op de probleemhond kan houden.
Na deze 2 therapieën heeft u een goed idee of deze opleiding en dit werk daadwerkelijk iets voor u is. U krijgt namelijk vaak te maken met zware gevallen en u dient daadkrachtig te zijn en affiniteit te hebben met de manier van werken.

Onderdeel 2. Meelopen met 20 therapieën: U zult meelopen met 20 therapieën die ik geef aan klanten en hierbij zal elk gedragsprobleem aan de orde komen en kunt u zien hoe dit is op te lossen. De therapieën duren 2 a 3 uur en is vaak op locatie. Dit kan dus door heel Nederland zijn.
Tijdens de therapieën leg ik de theorie uit aan de klanten terwijl we bezig zijn en zult u die dus ook meekrijgen en kunt u aantekeningen maken.
Ook zult u zelf handelingen verrichten en meehelpen.

Onderdeel 3. Het echte werk: U zult zelf een aantal klanten gaan werven die verschillende problemen hebben met hun hond en u zal dan deze problemen oplossen bij mij op locatie. Ik zal hierbij aanwezig zijn en kijken of alles goed gaat en eventueel nog advies geven als dat nodig blijkt.

Hierna krijgt u een diploma en kunt u van start gaan in uw eigen bedrijf als hondengedragstherapeut.

De kosten:

Onderdeel 1:         €  450,00 
Onderdeel 2 + 3:  € 3500,00