Wolf in training

 

In Zwitserland heb ik de eer gehad om gevraagd te worden een echte wolf te trainen. In the middle of nowhere boven in de bergen hadden ze een wolf puppy genomen en bedacht dat zij wel in de kennel gehouden kon worden. Na een jaar zijn deze mensen verhuisd en hebben ze de wolf samen met het huis verkocht. De nieuwe mensen die daar gingen wonen hebben toen alles geprobeerd om de wolf te socialiseren en mee te nemen op wandelingen. Helaas begreep de wolf niet hoe ze aan een lijn moest lopen zonder te trekken en wilde ze alleen maar jagen en vrijheid. Af en toe brak ze los en was ze zomaar 3-4 dagen weg en kwam ze uiteindelijk wel weer terug, maar de jagers hadden al gewaarschuwd dat als ze haar zagen, ze haar dan af zouden schieten.
Ze hadden daarnaast ook katten en een paardenbedrijf waar ze op de katten jaagde als ze kon en de paarden in de benen hapte als ze haar aan de lijn mee wilde nemen op een buitenrit. Het leven voor het wolfje bestond dus nog steeds uit lange tijd in de kennel zijn en als ze eruit was zat ze aan de lijn.
Toen ik haar zag, was ik al meteen verkocht. Ze was zo ontzettend intelligent en gevoelig dat je communicatie veel preciezer moest zijn dan met een huis-, tuin- en keukenhond. Gelukkig had ik al wel vaker met wilde honden gewerkt maar nog nooit met een echte wolf. Zij heeft me net zoveel geleerd als dat ik haar leerde.
Na 3 weken daar geweest te zijn en met de baasjes te trainen kan ze nu als een gelukkig wolfje overal loslopen. Ze jaagt niet meer op katten, is rustig met de paarden en kan los mee op de wandelingen in het bos en op de buitenritten mee met de paarden. Al met al een heerlijk leven voor eigenaar en wolf.

 

"Hi Lies
Thank you very much!
I look forward to the next year, was really a great time this 3 weeks.
I go every day with Kali and train the walk without the leash. She is so happy and I also. She is now with me all day and never runs off anymore.
I hope your trip at home was good and i hope also that i can come the next june to Holland.
Have a great time

Claudia Ledig"