Jesaja 5:20 Wee diegenen die goed kwaad zullen noemen en kwaad goed.

 

Volgens de bijbel is er maar 1 waarheid en die is niet cultureel of tijd gebonden. God's woord is de Waarheid (Johannes 17:17).

God heeft ons niet gevraagd om Hem zomaar te gaan geloven zonder bewijs. Hij zegt dat Hij bewijs voor Zijn woorden heeft gegeven in bijvoorbeeld de natuur. Dus als Hij zegt dat we onze dieren moeten corrigeren wanneer ze het verkeerde pad opgaan, dan kunnen we toetsen of dat de waarheid is door te kijken naar hoe roedels dat doen in het wild.
Niet alleen honden corrigeren elkaar, maar ook paarden in de wei, of kippen (pikorde), en alle andere beesten die in groepen leven. Dit is niet omdat ze gemeen zijn, maar omdat het belangrijk is om rust en orde te hebben in een groep en dat kan pas als iedereen zich netjes aan de regels houdt. 
Naast het feit dat de leider moet corrigeren om de rangorde te handhaven, heeft hij nog een taak. Hij dient van zijn roedel te houden, voor ze te zorgen en zou zelfs zijn leven geven voor de anderen indien dat nodig mocht zijn als er gevaar dreigt. Het is dus niet zo dat de roedelleden bang van hem zijn, ze hebben juist enorm respect voor hem en houden van hun leider. Ze zijn lange tijd van slag als hun leider weg valt.
Hierin laat God weer een stukje van zichzelf zien. Hij houdt van ons en heeft Zijn leven gegeven voor ons, zodat wij niet dood hoeven te gaan, maar een kans hebben op een eeuwig leven met Hem.

Maar hoe komt dan al die narigheid in de wereld en alle verkeerde theorieën? 

God heeft een vijand. De hoogste engel uit de hemel vond dat Hij een betere God zou kunnen zijn dan God zelf en probeerde de macht over te nemen. Satan werd verworpen uit de hemel, en kon niet meer bij God komen. De enige manier waarop Hij God nog pijn kon doen is door Zijn kinderen pijn te doen. Hij misleid de mens op alle mogelijke manieren om chaos en verdriet te veroorzaken. 

Maar al deze ellende komt nu bijna aan een einde. We zitten in de eindtijd en Jezus komt binnenkort terug.

 

Wie is Jezus?

Zijn de profetieën in de bijbel allemaal uitgekomen?

Wat is de laatste profetie in de bijbel die nu in vervulling aan het gaan is?

U kunt het allemaal bekijken op deze videos