Spreuken 22:6

Train ze op het pad dat ze moeten gaan en wanneer ze oud zijn, zullen ze daar niet van afwijken

 

Wat een bijzondere dag! Je gaat je puppy ophalen en zodra je dat bolletje wol in je armen hebt bestaat de wereld niet meer en voel je zoveel liefde voor dit kleine beestje. En natuurlijk wil je er alles aan doen om je puppy de beste start te geven die je kan. Je gaat op zoek naar een puppycursus. 

De meeste puppycursussen gaan uit van het principe dat als je je hond allemaal commando's aanleert, dat hij dan een stabiele hond wordt die luistert. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat niet de commando's opvolgen een hond stabiel maken, maar het respect en liefde voor de leider. Er zijn zoveel honden die alle commando's kennen maar toch gedragsproblemen hebben. Denk aan hyperheid, trekken, bezoek bespringen, jagen, angsten etc. Ze kennen hun commando's, maar die commando's werken niet meer als hun driften het overnemen. Vandaar dat het zo belangrijk is om een basis te leggen met je hond voor respect en rust. Dit doe je niet door commando's te leren, maar door ze te leren dat ze aandacht, liefde en respect voor hun baasje moeten hebben. Vanuit die positie kan je verder alle commando's aanleren die je leuk vind. En de hond zal ze dan ook makkelijk kunnen opvolgen omdat hij rust in zijn koppie heeft. 

Zoveel mensen komen hier met hun hond voor gedragstherapie, omdat ze alles al geprobeerd hebben en niets ze meer kon helpen. Ze hebben alle cursussen gevolgd en kunnen maar niet begrijpen waarom hun hond nog steeds niet luistert. 

Dit is precies de reden dat ik een puppycursus aanbied voor mensen die niet in deze problemen willen komen met hun geliefde hond. Het is zo makkelijk om een pupje vanaf het begin netjes op te voeden. Het te vertellen wat wel en maar ook wat niet wenselijk is. Het geeft zoveel rust voor een hond als hij weet dat de leidersrol van zijn moeder wordt overgenomen door zijn nieuwe baasje. 

 

20 Juni begint de puppycursus

 

In de 5  lessen van anderhalf uur leer je alles wat je maar moet weten voor de rest van de hond zijn leven. De basis is namelijk dat jullie partners worden en dat de hond met je mee gaat denken. Als de focus op jou is en hij liefde en respect heeft voor zijn baasje, dan is het aanleren van dingen zo ontzettend makkelijk. 

 

De 5  lessen zullen plaatsvinden op de boerderij in eesergroen (drenthe). Er is een overdekte open schuur waar we met elkaar de theorie kunnen bespreken en daarna gaan we trainen op het volledig omheinde grasveld. 

De lessen zijn voor alle puppies of jonge honden die nog geen ernstig probleem gedrag hebben ontwikkeld, maar die gewoon een goede start willen maken. 

We werken met kleine groepjes van ongeveer 6 pupjes. 

 

De lessen zullen bestaan uit het beantwoorden van al uw vragen over uw hond, netjes aan de lijn lopen, los lopen en komen als ze geroepen worden, socialiseren met honden en andere beesten zoals kippen, katten, paarden, schapen etc. 

In welke volgorde we dingen aanleren is afhankelijk van uw hond en zijn en uw behoeften. 

 

De lessen zullen van start gaan op zondag 20 juni en dan 5 weken lang elke zondag. 

De kosten voor de puppycursus is in totaal 125,-

 

Wanneer het uw voorkeur heeft om prive lessen te volgen, of met vrienden die ook een pup hebben, dan is dat ook mogelijk en zullen we samen kijken naar een geschikte datum. 

De kosten voor de privelessen zijn 100,- per les

 

De lessen vinden plaats op locatie: 

Witkoelenweg 4,

9537TE in Eesergroen.

 

Er staat een bord bij de oprijlaan met Heringalaan. U kunt dan doorrijden tot achter de boerderij om uw auto te parkeren.